Skip to content

Wim Pel Productions, is een hechte samenwerking aangegaan met VSI, een van de grootste leveranciers van taaldiensten ter wereld. Beide organisaties, familiebedrijven met ruim 20 jaar ervaring, versterken daarmee hun positie in de (internationale) markt.

Op donderdag 11 juni jl. is tijdens het 25-jarig jubileumfeest van VSI in Londen de overeenkomst getekend, waarbij VSI een substantieel belang heeft genomen in WPP. Ron van Broekhoven, directeur VSI Nederland, is verguld met de samenwerking: “Dit is voor zowel VSI als WPP een match made in heaven en een grote sprong voorwaarts. Ik heb altijd bewondering gehad voor de prachtige producties die WPP aflevert en het doet me veel plezier daar nu deel van uit te mogen maken.

Ook WPP-directeur Jeroen Pel ziet grote synergievoordelen: “Omdat we steeds meer internationaal opereren was er grote behoefte aan een vaste partner met een groot internationaal netwerk in plaats van ‘steeds wisselende contacten’. De samenwerking met VSI geeft ons zekerheid voor de toekomst en markeert tevens een wisseling van de wacht. Oprichter Wim Pel treedt terug en geeft het stokje nu definitief over aan het nieuwe management waarin Birgit Schoolmeesters de commerciële zaken behartigt en ik de algemene leiding overneem.” Een belangrijke rol is tevens weggelegd voor Martin Hoek, die in december is aangesteld als commercieel manager bij VSI. Martin gaat zich voor VSI en WPP richten op de internationale (dubbing)markt.

VSI, dat wereldwijd ondertitel- en dubbingdiensten aanbiedt, kan door de samenwerking nu ook in Nederland beschikken over dubbingstudio’s, terwijl WPP op deze manier haar internationale oriëntatie intensiveert. Beide bedrijven vullen elkaar sterk aan en kunnen voortaan in gezamenlijkheid een nog breder aanbod aan diensten leveren. Dat, en de gelijkgestemdheid over de te leveren kwaliteit, klantgericht denken en werken, vormen de basis voor de samenwerking.

VSI Nederland, gevestigd te Hilversum, maakt deel uit van de VSI Group, met vestigingen in 20 landen een van de belangrijkste spelers op het gebied van ondertiteling, vertaling, dubbing en voice-over.

Back To Top